Trylleasfalt i Himmerland

En lille villavej i Farsø i Himmerland har været genstand for enorm interesse fra forskellige medier, efter de har fået lagt nyt asfalt i gaden. Det er nemlig ikke en hvilket som helst type asfalt.

Asfalten er et resultat af vejret rasende i Danmark de senere år. Trylleasfalten, som den kaldes, er designet med henblik på hurtigt og effektivt at få vandet væg fra overfladen og ned i jorden. Asfalten er “åbent”, så vandet hurtigt siver ned, og det er derfor ikke nødvendigt først at lede det til det lokale kloaksystem, og vente på at det tager sig af vandmængderne.

Dette vil naturligvis betyde at skybrud ikke vil resultere i den klassiske vandskade, der ville være tilfældet hvis regnen skulle finde andre veje.

Se video om trylleasfalten: Trylleasfalt

Ingen regnvandsledninger

Området er helt uden regnvandsledninger. Derfor er den specielle asfalt perfekt til at løse problemet med store mængder regnvand.

Vesthimmerlands Kommune afventer projektet i Farsø, for at se om asfalten skal etableres endnu flere steder. Det bliver spændende at følge udviklingen hos Vesthimmerland. Hvem ved, måske er den nye asfalt at finde i store dele af Danmark indenfor den kommende årrække.