Er du blevet træt af vand i kælderen?

Mange villaejere og boligforeninger oplever oftere og oftere at vandet kigger inden for i kælderen. Det er en naturlig udvikling i takt med vejrets ændringer, og det vil, efter alt at dømme, ikke forandre sig foreløbigt. Det skulle da kun være til det værre. Vandskader vil være en typisk forekommende problemstilling for husejere med kældre.

Men hvad kan der gøres for at minimere risikoen for vand i kælderen?

Gennemgå kælderen for klassiske problemer

Ifølge Forsikring og Pension er der en række problemer, som oftest er skyld i vandskade. Du, eller en fagmand, kan tjekke ejendommen igennem for de typiske faldgruber, og dermed sikre at du undgår vandskade.

Hvad skal du så kigge efter? Det er…

  1. Revner og huller i fundamentet, hvor vandet kan trænge igennem til kælderen
  2. Utætte tagbrønde og kloakledninger
  3. Utilstrækkelig eller ødelagte omfangsdræn. Mange har etableret omfangsdræn, men hvis det ikke fungerer ordentligt, er det er kilde til problemer
  4. Manglende vedligehold omkring lyskasser. Det er vigtigt at sikre lyskasser. Hvis vand typisk vil passere lyskasser, når først regnen eller oversvømmelserne kommer, er det afgørende at vandet ledes væk fra og ikke ned i lyskasserne.
  5. Udendørs trappenedgange til kælder. Typisk afsluttes betonkanter eller lignende med en mindre skråning, der vil sørge for at vandet passere trappenedgangen. Desværre har mange ældre trappeafslutninger en flad eller nedadgående hældning, hvilket vil give vand fri adgang og fungere som en tragt på vandet
  6. Glem ikke installationer i kælderen. Mange glemmer gamle, tærrede rør. De er en hyppigere årsag til vandskader end skybrud og stormflod.

Hvad skal du gøre?

Når først problemerne er lokaliseret, er det vigtigt at du reagerer på det med det samme. Mange problemer koster ikke meget at udbedre. Rens af lyskasser, afløb mv. er eksempelvis noget du selv kan klare. At sørge for en korrekt hældning på de afsluttende betonelementer ved trappenedgange, kan den dygtige gør-det-selv mand nemt klare. Alternativt kan en mure hurtigt og billigt klare problemet.

Slutteligt er det altid være at overveje en højtvandslukker. En lokal kloakmester kan hurtigt give jer et godt tilbud på denne installation.

Ønsker du en gennemgang af din kælder? Lad os tage et kig på hvilke ting du bør være opmærksom på. Ring til os på tlf. 92 27 28 29.