RAMT AF EN VANDSKADE?

Når først vandskaden er sket, er der ingen tid at spilde. Så gælder det om med det samme at kontakte vandskadeservice, så vandet kan blive fjernet og ejendommen affugtet snarest muligt.

Antal vandskader i Danmark

2016

2017

2018

Antallet af vandskader er stigende

Her i Danmark er vi begyndt at opleve flere og flere vandskader. Det skyldes naturligvis for en stor del ændringerne i vejret, hvor vi oplever varme somre og meget våde sensomre. Vandmængderne kommer i en størrelsesorden som kloakering mv. ikke er dimensioneret til, og vi ser derfor de mange oversvømmede ejendomme ligge tilbage.

Det er særligt ved denne type af vandskader, hvor kloakvand blandes med regnvand, at man må tage særlige forholdsregler. Sørg for at huden ikke er i direkte berøring med vandet, men at du bærer gummistøvler, plastichandsker osv.

Herudover er der naturligvis også de typiske problemer med sprungne vandrør, frostskader og lignende, der kan komme når som helst, hvis man ikke er om sig med tilsyn og udbedringer af sin ejendom.

Hvad kan du gøre?

Der er naturligvis en række tiltag der kan minimere risikoen for vandskade. Derudover kan du også være opmærksom på andre specifikke ting, så snart vandet kommer. Du kan læse mere omkring disse gode tips ved at kigge forbi siden Selvhjælp, som du finder i menuen.

Oftest vil du opleve ved større regnmængder, at rigtigt mange vandskadeservicevirksomheder er fuldt optaget, men I kan blive skrevet op på en venteliste. Så vil I blive serviceret hurtigst muligt. I ventetiden kan I bruge tiden på at få værdifulde genstande op fra vandet, lagt det til tørre og derefter påbegynde tømning af kælder, værelse eller hvad der måtte være ramt af vandskade. Jo mere I får væk hurtigt, desto bedre.